dimarts, de setembre 11

Cresta d´Espades. 09-09-2007


"Al llarg de la vida alpinista o excursionista de tothom, hi ha moments que tots recordem molt especialment per la sensació o sensacions extraordinàries, que ens ha donat un cert pas...."


"Un d´aquests moments, és la primera vegada, que és descobreix, que es pot passar caminant, per l´estret relleix que mena del Pic d´Espades al Coll Arlaud..."


"El recorregut d´aquesta cresta, és inexcusable per la seva bellessa, malgrat la feble dificultat tecnica...."(Extret del LLibre : A Tota Cresta")





LLegint això, a qui no li entren pessigolles a la panxa, i li agafen ganes d´anar-hi??

Aquest pont de la diada, amb la colla del Foment, anem a Eriste, i despres de deixar el cotxe, al parking del final de la pista, que mena cap al refugi Angel Orus, carregem les motxiles, i ens enfilem cap a l´Estany de LLardaneta, un paratge magic, encantador, i amb molt d´ambient romantic......

El diumenge, ens llevem molt d´hora, a quarts de sis, i cap amunt tota la Fomentada.

Ens enfilem fins al Coll de Pavots, i d´alla en un moment accedim al Pic de Pavots (3121 m.).

Retornem al Coll de Pavots, i d´aqui ja enfilem per la cresta fins el Pic d´Espades (3332 m.), tot havent superat un pas de IIº+, que supera un muret, i un altre pas de IIº grau, tot grimpant i desgrimpant el tram aeri i esmolat fins al Pic d´Espades.

Del Pic d´Espades a la Tuca de LLardaneta (3311 m.), trobem el pas més espectacular de la cresta, hem de creuar una bretxa ampla i horitzontal, amb força pati a banda i banda.....

Al final de la bretxa, trobem un pas de IIIº, el paset més dificil, pero que es supera sense gaires patiments, i aixi arribem a la Tuca de LLardaneta.

D´aqui, ja sense dificultats, assolim, el Pic de Tuqueta Roya (3273 m.), i pujant la ferragosa tartera, arribem al majestuosl Posets (3375 m.)


Amb les primeres llums del dia, ja enfilem cap al Coll de Pavots.


En LLuís, ja a l´inici de la Cresta.


En Jordi, ja en plena feina.


La Fomentada.....


La Mabel, anant cap al seu objectiu, el Posets.
La Mabel, i el Yeti, a dalt del Pavots.
La Fomentada, dalt del Pic d´Espades.
Tots dalt del Posets.


Una panoramica de la Cresta.
Més informació, a Madteam, i a Batalló Alpí.

5 comentaris:

JOAN GONZÁLEZ_MIRATGES ha dit...

Hola.... bona cresta.

salut

joan

Joana García ha dit...

Ostres, quina activitat més al.lucinant!!! quines ganes que tinc a aquesta cresteta. Es la tercera vegada que veig un repor d'aquesta mena, pots imaginar-te com m'arribo a engrescar.

;-)))))

Piter ha dit...

Iepps.. aquesta la vai fer fa uns quants anys... i ja quasi ni m'en recordo (hi haurem de tornar...)

Per cert... ets del Foment ?? Segurament em passare a aquesta entitat aquest any.. el rocodrom que hi ha mola un munt !! I tinc algun company que ja s'hi ha apuntat.

Anònim ha dit...

Hola Yeti!
Molt maca aquesta aresta, em va quedar molt bon record d'aquesta travessa de cims.
Felicitats pel "paseillo" y les fotos están molt maques.
Salutacions!!

Sonia ha dit...

HOla Yeti!! Unas fotografias geniales!!

Enhorabuena !